AYC pomp vervangen

Plaats hier alles over turbo, VR4 en VR2 gerelateerde techniek.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Navi
Berichten: 36
Lid geworden op: 10 mar 2012, 17:02
Locatie: Teteringen

AYC pomp vervangen

Bericht door Navi » 24 apr 2012, 22:28

Heeft iemand hier wel eens een AYC pomp vervangen en zo ja, was dat makkelijk?

Heb de nieuwe pomp al liggen en ziet er niet echt moeilijk uit om te vervangen, maar iemand nog tips of trucs?
Previous cars:
'89 Fiat Uno 1.0
'94 Honda Accord 2.0
'97 Renault Megane 1.4
'00 Mitsubishi Galant 2.5 V6
'01 Mitsubishi Galant VR4 Ralliart
'74 Volkswagen Kever 1303 Cabriolet

Current Cars:
'98 Mitsubishi Galant 2.0
'09 Suzuki Swift 1.3

Gebruikersavatar
Xenon
Berichten: 1061
Lid geworden op: 06 mar 2012, 23:06
Locatie: Uelsen (Dld)
Contacteer:

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Xenon » 24 apr 2012, 23:21

Yes, I did :yes:
Wees gerust: het stelt geen barst voor, maar... je moet wel beschikken over een open ringsleutel (meen maatje 14) om de hydraulische leidingen te kunnen los- en weer vastdraaien en beschikken over EvoScan of een MUT.
Al met al een kwestie van 'n stuk of zes bouten/moeren lossen en twee connectoren. Je doet jezelf een plezier als je de achterkant van de VR4 even op oprijbokken zet. Half uurtje ben je klaar.
// 1993-1997|E30 2.0 HB GLSi '89 \\
// 1997-2003|E50 2.0V6 HB GTi '94 \\
// 2003-2012|EA5A Greeny #1 '97 \\
// 2009-2016|EC5A VR4 Meany '98 \\
// 2011-2018|EA5A Greeny #2 '02 \\
// 2012->>>|IS250 '07 |Lexxy \\
// 2017->>>|GS300 '08|Lexxy XL \\

Gebruikersavatar
KNOEI 8G
GF Team Member
GF Team Member
Berichten: 2899
Lid geworden op: 07 mar 2012, 18:45
Locatie: Deurne (Noord-Brabant)

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door KNOEI 8G » 24 apr 2012, 23:23

En ga niet denken van: "Oh, ik slijp wel even een stukje uit een oude ringsleutel!!"
Been there, done that. En dat werkt dus echt niet!!! Gewoon even kijken welke maat je moet hebben en bij de lokale onderdelenhandel kopen!! Hierbij geld dus zeker: Goedkoop = Duurkoop!! :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Xenon
Berichten: 1061
Lid geworden op: 06 mar 2012, 23:06
Locatie: Uelsen (Dld)
Contacteer:

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Xenon » 24 apr 2012, 23:30

KNOEI 8G schreef:En ga niet denken van: "Oh, ik slijp wel even een stukje uit een oude ringsleutel!!"
Been there, done that. En dat werkt dus echt niet!!! Gewoon even kijken welke maat je moet hebben en bij de lokale onderdelenhandel kopen!! Hierbij geld dus zeker: Goedkoop = Duurkoop!! :D
Klopt. Toen ik die sleutel kocht en de prijs hoorde, ontviel me ook de opmerking: "...ééntje maar, hoor, niet de gehele set" :x: :emo:
// 1993-1997|E30 2.0 HB GLSi '89 \\
// 1997-2003|E50 2.0V6 HB GTi '94 \\
// 2003-2012|EA5A Greeny #1 '97 \\
// 2009-2016|EC5A VR4 Meany '98 \\
// 2011-2018|EA5A Greeny #2 '02 \\
// 2012->>>|IS250 '07 |Lexxy \\
// 2017->>>|GS300 '08|Lexxy XL \\

Gebruikersavatar
MD-Performance
Berichten: 332
Lid geworden op: 11 mar 2012, 22:20

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door MD-Performance » 24 apr 2012, 23:37

What they said :D alleen even ontluchten daarna met de mut of evoscan

Buzz Fuzz
Berichten: 342
Lid geworden op: 08 mar 2012, 13:18
Locatie: Almelo

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Buzz Fuzz » 24 apr 2012, 23:39

Had je ze bij ons moeten halen: Voskamp..

Gebruikersavatar
Xenon
Berichten: 1061
Lid geworden op: 06 mar 2012, 23:06
Locatie: Uelsen (Dld)
Contacteer:

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Xenon » 25 apr 2012, 00:01

Buzz Fuzz schreef:Had je ze bij ons moeten halen: Voskamp..
Sluikreclame :x
Maar ik zal 't onthouden :mean: :agree:
// 1993-1997|E30 2.0 HB GLSi '89 \\
// 1997-2003|E50 2.0V6 HB GTi '94 \\
// 2003-2012|EA5A Greeny #1 '97 \\
// 2009-2016|EC5A VR4 Meany '98 \\
// 2011-2018|EA5A Greeny #2 '02 \\
// 2012->>>|IS250 '07 |Lexxy \\
// 2017->>>|GS300 '08|Lexxy XL \\

Gebruikersavatar
marksanne
GF Team Member
GF Team Member
Berichten: 3287
Lid geworden op: 05 mar 2012, 14:11
Locatie: Gouda

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door marksanne » 25 apr 2012, 10:53

Ik kocht vorige week mijn eerste remsleutel (8 & 10 op 1 sleutel) van Facom. 36 euro meneer! WTF?! Maar... het ding past zo mooi perfect sluitend, totaal geen speling. En daarmee krijg je dat soort (vaak) stevig vastzittende sluitingen perfect los (en weer vast!). Die goedkope dingen schijnen (naar wat ik links en rechts hoor) nogal al eens wat speling te hebben waardoor het toch nog mis kan gaan. Het is een heel bedrag voor een sleutel, maar ik wil niet meer zonder!
driving the first VR2 in NL since 2006 (project VR2)

---co-founder of GalantFans---

Gebruikersavatar
marksanne
GF Team Member
GF Team Member
Berichten: 3287
Lid geworden op: 05 mar 2012, 14:11
Locatie: Gouda

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door marksanne » 25 apr 2012, 10:54

Buzz Fuzz schreef:Had je ze bij ons moeten halen: Voskamp..
Ik had niet verwacht dat een bakkerij ook gereedschappen zou verkopen!
http://voskamp.meesterbakker.nl/home/
driving the first VR2 in NL since 2006 (project VR2)

---co-founder of GalantFans---

Buzz Fuzz
Berichten: 342
Lid geworden op: 08 mar 2012, 13:18
Locatie: Almelo

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Buzz Fuzz » 25 apr 2012, 12:23


METARIPLEY
Berichten: 282
Lid geworden op: 13 mar 2012, 19:08

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door METARIPLEY » 24 aug 2012, 12:49

Als de AYC op 1 ritje soms wel en soms niet werkt, is die dan stuk of niet?

En nieuwe of gereviseerde zijn volgens mij nogal duur.
Iemand geen idee of er geen alternatief voor is?
Zijn nog 1001 andere hydraulicapompen natuurlijk.

Gebruikersavatar
MD-Performance
Berichten: 332
Lid geworden op: 11 mar 2012, 22:20

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door MD-Performance » 28 aug 2012, 00:35

Als ze stuk zijn gaan ze of bijgeluiden maken of het lampje gaat branden en/of knipperen.

Je moet wel een bepaalde snelheid hebben en een bepaald giermoment opwekken zodat het ayc gaat werken.

Uray25
Berichten: 836
Lid geworden op: 07 mar 2012, 20:16

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door Uray25 » 29 aug 2012, 02:12

Nooit problemen mee om m´n AYC lampjes aan te krijgen...

Genoeg Rotondes in Nederland... :P

METARIPLEY
Berichten: 282
Lid geworden op: 13 mar 2012, 19:08

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door METARIPLEY » 29 aug 2012, 02:59

Je witte 3 streepjes lampjes dan.

Ik heb het over de rode lettertjes AYC.
Dat wil nog wel eens knipperen en het eerste witte lampje wil nog wel eens branden als ik gewoon rechtdoor rij.

En dan nog eens de vraag of er geen andere pomp voor hetzelfde kan dienen?

MSapporo
Berichten: 61
Lid geworden op: 10 mar 2012, 13:12

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door MSapporo » 29 aug 2012, 10:00

METARIPLEY schreef:Je witte 3 streepjes lampjes dan.

Ik heb het over de rode lettertjes AYC.
Dat wil nog wel eens knipperen en het eerste witte lampje wil nog wel eens branden als ik gewoon rechtdoor rij.

En dan nog eens de vraag of er geen andere pomp voor hetzelfde kan dienen?
Had je al je banden geconroleerd ? oneven versleten, andere druk etc.. geeft ook problemen met het systeem,

Gebruikersavatar
marksanne
GF Team Member
GF Team Member
Berichten: 3287
Lid geworden op: 05 mar 2012, 14:11
Locatie: Gouda

Re: AYC pomp vervangen

Bericht door marksanne » 29 aug 2012, 10:34

Klopt, heeeeel belangrijk dat alle banden exact dezelfde maat en liefst zelfs gelijke slijtage hebben. Het AYC systeem kan heel gevoelig zijn voor dat soort (ogenschijnlijk) kleine verschillen!
driving the first VR2 in NL since 2006 (project VR2)

---co-founder of GalantFans---

Plaats reactie

Terug naar “(TURBO) Techniek”