Historie GalantFans

Het was ergens in 2007 dat oprichters en vrienden Mark Deen ‘MD’ en Mark Sanne ‘MarkSanne’ de liefhebberij van hun Galant-autohobby (weer eens) ter sprake brachten en met name het idee om met meer ‘Galant-o-fielen’ in contact te komen. De op dat moment bestaande forums en clubs boden wel enige mogelijkheid daartoe, maar dat ging lang niet ver genoeg.

Er moest een echt ‘eigen’ gespecialiseerd Galant-forum komen! En dat kwam er.

Bij de oprichting van het GalantFans forum (er was toen nog geen sprake van een vereniging of club) in 2007 kozen we voor een ‘easy start’ door een hoster op te zoeken die niets anders doet dan forums hosten. Omdat we (Mark Deen (MD) en Mark Sanne) nog geen idee hadden hoeveel animo er zou zijn voor een dergelijke club, wilden we het (voor onszelf) zo makkelijk mogelijk maken.

Die hoster (MessageBoard) regelt tegen een kleine jaarvergoeding (die we destijds natuurlijk uit eigen zak betaalden) alles. Achteraf de slechtste keuze die we hadden kunnen maken want verhuizen naar een andere provider kan bij hen namelijk niet, dus we hebben eigenlijk na het snelle ‘succes’ van ons forum niet de mogelijkheid gehad om verder te bouwen aan de online ‘presence’ van GalantFans. Achteraf hebben we veel te lang ‘getobt’ en pas in maart 2012 ging de kogel door de kerk. Een compleet ‘van-0-af-aan’ vers ‘eigen’ forum, zonder enige historie ging de lucht in en alleen een ‘halve’ site-rip van het GalantFans 1.0 forum bleef als ‘dood-archief’ over.

Met de hulp van vele GF-ers hebben we in no-time vele belangrijke infotopics, projecten, how-to’s en documentatie-topics handmatig ingevoerd (copy-paste + heeeeel veel aanvullend handwerk). Intussen is het GF ‘2.0’ forum completer, beter, sneller, flexibeler en misschien zelfs nog wel leuker en actiever dan daarvoor!

Naast het forum zijn er met enige regelmaat ‘echte’ bijeenkomsten waar we naast de foto’s en geschreven tekst ook de mensen erachter zien. En hun auto’s natuurlijk! Naast deze eigen meetings neemt GF ook ieder jaar deel aan minstens 1 groots georganiseerd auto-evenement, zoals het JAF (Japans Autosport Festival) of Automaxx.

Met ruim 250 leden (waarvan bijna 40 betalende clubleden) is GalantFans geen enorme autoclub, maar de leden zijn veelal zeer trouw, actief en sociaal. Er is ‘altijd’ wel een helpende hand of net die tip om elkaar te helpen. Veel van onze leden zijn tussen de 23-45 jaar, maar we hebben ook oudere leden en een paar jongere. En zelfs een (helaas klein) gezelschapje aan vrouwlijke GalantFans!

Wil je meer weten over GalantFans en meepraten?! Registreer je gratis op het GF forum en kijk & klets lekker mee!

1 reactie op “Historie GalantFans

  1. jos heeft als winterauto 2jaar geleden n galant 20 ltr gli bj 96 gekocht voor 500 euro (is indeloopvandetijd MEER investeringen in gaan zitten ) maar het is n beul van n auto gebleken waar ik nog wel n poos mee vooruit kan ,