Historie GalantFans

Het was ergens in 2007 dat oprichters en vrienden Mark Deen ‘MD’ en Mark Sanne ‘MarkSanne’ de liefhebberij van hun Galant-autohobby (weer eens) ter sprake brachten en met name het idee om met meer ‘Galant-o-fielen’ in contact te komen. De op dat moment bestaande forums en clubs boden wel enige mogelijkheid daartoe, maar dat ging lang niet ver genoeg.

Er moest een echt ‘eigen’ gespecialiseerd Galant-forum komen! En dat kwam er.

Bij de oprichting van het GalantFans forum (er was toen nog geen sprake van een vereniging of club) in 2007 kozen we voor een ‘easy start’ door een hoster op te zoeken die niets anders doet dan forums hosten. Omdat we  nog geen idee hadden hoeveel animo er zou zijn voor een dergelijke club, wilden we het voor onszelf zo makkelijk mogelijk maken.

Die hoster (MessageBoard) regelt tegen een kleine jaarvergoeding (die we destijds natuurlijk uit eigen zak betaalden) alles. Achteraf de slechtste keuze die we hadden kunnen maken want verhuizen naar een andere provider kan bij hen namelijk niet, dus we hebben eigenlijk na het snelle ‘succes’ van ons forum niet de mogelijkheid gehad om verder te bouwen aan de online ‘presence’ van GalantFans. Achteraf hebben we veel te lang ‘getobt’ en pas in maart 2012 ging de kogel door de kerk.
Een compleet nieuw GalantFans 2.0 forum zonder enige historie ging de lucht.

Met de hulp van vele GF-ers hebben we in no-time vele belangrijke infotopics, projecten, how-to’s en documentatie-topics handmatig ingevoerd (copy-paste + heeeeel veel aanvullend handwerk). Intussen is het Galant-Fans forum completer, beter, sneller, flexibeler en misschien zelfs nog wel leuker en actiever dan daarvoor!

Naast het forum zijn er met enige regelmaat ‘echte’ bijeenkomsten waar we naast de foto’s en de posts op het forum dan ook eens de mensen erachter zien. En natuurlijk, nog veel belangrijker, hun auto’s! 

Met enkele honderden forumleden is GalantFans geen enorme autoclub, maar de leden zijn veelal zeer trouw, actief en sociaal. Er is altijd wel een helpende hand of net die goede tips om elkaar te helpen. Veel van onze leden zijn tussen de 23-55 jaar, maar we hebben ook oudere leden en een paar jongere. En zelfs een (helaas klein) gezelschapje aan vrouwelijke GalantFans!

Wil je meer weten over het GalantFans forum en meepraten, registreer je dan gratis en kijk & klets lekker mee!